Sieć Easy Food jak nazywamy Mr Hamburger’a jest skierowany do osób, które w dzisiejszych czasach żyją szybko i są prawie zawsze zajęte. Szybko żyjący Polacy nie mają czasu na przygotowywanie jedzenia, a ponieważ są głodni „tu i teraz” chcą zaspokoić swój głód szybko i bez zbędnych ceregieli. Ludzi żyjących szybko i chcących równie szybko zaspokoić swój głód będzie przybywało i właśnie dlatego Mr HAMBURGER wychodzi im naprzeciw z posiłkami bardzo dobrej jakości w rozsądnej cenie
Celem działalności Spółki jest stworzenie i rozwinięcie w naszym kraju sieci restauracji "Leśne Runo", oferującej tradycyjne dania polskiej kuchni i mogącej skutecznie konkurować z zachodnimi sieciami gastronomicznymi typu „fast-food”. Koncepcja rozwoju sieci restauracji "Leśne Runo" zakłada uruchamianie lokali przy stacjach paliw, w miejscach o nasilonym ruchu turystycznym i biznesowym. Cechą wyróżniającą "Leśne Runo" spośród innych sieciowych firm gastronomicznych jest połączenie polskiej tradycji kulinarnej z nowoczesnymi standardami obsługi, charakterystycznymi dla restauracji typu „fast food".
ESPI 1/2019 Rozpoczęcie działalności w ramach nowego konceptu gastronomicznego
dodano: 2019-03-14
Postawa prawna: Art. 17 ust. 1 MAR - informacje poufne.
Zarząd spółki Mr Hamburger S.A. z siedzibą w Dąbrowie Górniczej ("Spółka") w nawiązaniu do raportu bieżącego ESPI nr 9/2018 z dnia 31 lipca 2018 roku, w którym informował o zawarciu istotnej umowy oraz raportu bieżącego ESPI nr 11/2018 z dnia 27 sierpnia 2018 roku w sprawie podjęcia decyzji o rozszerzeniu działalności o nowy koncept gastronomiczny informuje, iż w dniu dzisiejszym tj. 14 marca 2019 roku Spółka, w wyniku otwarcia pierwszej restauracji pod własną nową nazwą "Bucket's Story", rozpoczęła działalność w ramach nowego konceptu gastronomicznego, polegającego na prowadzeniu restauracji z pełną obsługą kelnerską, których oferta skupia się na tradycyjnych daniach kuchni amerykańskiej. Zarząd zdecydował o podaniu niniejszej informacji do publicznej wiadomości z uwagi na potencjalny istotny wpływ zaistniałego zdarzenia na przyszłe wyniki finansowe Spółki, poprzez otwarcie własnej restauracji w ramach nowego konceptu gastronomicznego w lokalizacji charakteryzującej się dużym popytem na usługi gastronomiczne oraz fakt, iż całość osiąganych przez ten lokal wyników sprzedażowych będzie księgowana w wynikach finansowych Spółki. Rozszerzenie działalności o nowy koncept gastronomiczny wynika z przeprowadzonych własnych badań oraz analiz rynkowych Spółki, a także obecnie panujących trendów rynkowych w branży gastronomicznej. Nowy koncept gastronomiczny ma zapewnić dywersyfikację prowadzonej działalności oraz pozytywnie wpłynąć na osiągane przez Spółkę wyniki finansowe.

wykonanie: Pixelirium.pl